Shopping Cart: 0 Produkter

Care from Sweden

Menu

Tygblöjor för nybörjare!

Är du intresserad av att börja med tygblöjor men osäker på var du ska börja? Det kan kännas som en djungel, pratar du med vana tygblöjeanvändare så har alla redan sina favoriter. Men alla måste få hitta sin egen favorit och vi ska försöka hjälpa dig på att göra det. Vi rekommenderar att börja med att köpa få av olika sorter istället för att köpa på sig en hel uppsättning av en sort. Alla barn och föräldrar är olika och har olika behov. Och är det någon sort som man inte tycker om så är andrahandsmarknaden väldigt stor för tygblöjor och kan lätt säljas vidare.

Vi har 3 olika tygblöjevarianter:
One Size blöjor – det mest prisvärda alternativet
Allt-i-ett blöjor – det smidigaste alternativet
2-dels systemet – det mest flexibla alternativet

ONESIZE
Denna blöja kan barnet ha hela blöjperioden vilket gör den till vår mest prisvärda blöja. Blöjan består av en vattentät ytterbyxa och två inlägg i ekologisk bomull som du knäpper ihop med byxan. Har du en nyfödd bebis så föreslår vi att du väntar med Onesize tills bebisen väger kring 5-6 kilo.
Vad behöver jag?
Du behöver ca 6-8 One Size Diapers och ca 18 extra set med inlägg för hela blöjperioden. Då har vi räknat med att du behöver ca 8 byten om dagen och tvättar var tredje dag. Tvättar du oftare så behöver du färre.

ALLT-I-ETT-BLÖJAN
Med denna blöja är alla inlägg fastsydda och du byter och tvättar därför hela blöjan samtidigt. Den är smidig och enkel att använda, perfekt som nattblöja.
Vad behöver jag?
Om du tvättar var tredje dag och byter ca åtta gånger per dag behöver du 24 blöjor i varje storlek. Du kan också behöva extra inlägg för natten till de större barnen.

2-DELS SYSTEMET
2-del systemet är enkelt och smart och kan kombineras efter barnets behov. Närmast barnets hud kan du välja en blöja som är formsydd i ekologisk bomullsfrotté, eller en klassisk vikblöja i rutvävd bomull. Över används en skalblöja av polyestertyg med polyurethan-laminering (PUL) som håller ditt barn torrt samtidigt som den låter huden andas.
Vad behöver jag?
Du behöver ca 6-8 skalblöjor och 18 extra set med muslin/frotteblöjor för hela blöjperioden. Då har vi räknat med att du behöver ca 8 byten om dagen och tvättar var tredje dag. Tvättar du oftare så behöver du färre.

Det finns ytterligare inlägg som kan användas till tygblöjor för extra uppsugningsförmåga eller engångsinlägg för att förenkla bajsbyte.
För att veta hur du ska tvätta och sköta blöjorna så har vi väldigt bra instruktioner: Lilla blöjskolan

VILKEN STORLEK PÅ BLÖJBYXAN OCH VILKEN BLÖJA SKA JAG HA?
Välj blöjbyxa efter vikten på ditt barn. Tänk på att du nattetid kan behöva en storlek större blöjbyxa för att få plats för ett extra inlägg eller dubbel blöja.

Storleksguide hittar du här.

Inga kommentarer

  1. Aliquam sagittis sollicitudin risus sed volutpat. Quisque viverra ut nunc at imperdiet. Phasellus id efficitur nisi. Donec libero velit, laoreet sit amet aliquam in, eleifend sed odio. Integer blandit orci eget enim bibendum luctus ut eget ipsum. Duis posuere quam lectus, ac fringilla massa ultrices at. In hac habitasse platea dictumst.

Lämna ett svar

Shopping Cart: 0 Produkter

Din varukorg