Om oss

Vår affärsidé

Idén till företaget ImseVimse föddes ur ett behov när en av mina döttrar fick blöjeksem. Med tygblöjor försvann problemen − och min dotter blev dessutom blöjfri tidigt. Sedan 1988 har ImseVimse funnits i världsarvsstaden Visby. Men vår verksamhet sträcker sig ut över hela världen. Vi utvecklar och säljer miljövänliga, hälsosamma och prisvärda textilprodukter för kvinnor och barn över hela världen.

Lång erfarenhet av internationell handel

Ända sedan starten har vi på ImseVimse format våra produkter med omtanke om miljö och människor. Målet är att bli det mest miljövänliga företaget i branschen. Sortimentet och designen utvecklas kontinuerligt. Vi förfinar, testar och utvecklar våra produkter för att passa dagens barnfamiljer. Vi säljer till distributörer, återförsäljare och kunder i ett 50-tal länder. Vårt mål är att alltid ha varor i lager och vi är kända för våra snabba leveranstider och vår hjälpsamma kundservice. 

Vi utvecklar och säljer miljövänliga, hälsosamma och prisvärda textilprodukter för kvinnor och barn över hela världen.

Stora krav på miljö, kvalitet och arbetsvillkor

Vi utvecklar och söker högkvalitativa råmaterial i hela världen. Av miljöskäl har vi valt att främst jobba med bomull som är ekologisk odlad, allt för att kunna erbjuda rena produkter till våra kunder. Största delen av produktionen sker i Europa, huvudsakligen i Lettland, men vi har också tillverkning i Turkiet. Vi ställer höga krav på leverantörer och tillverkare och årligen kontrolleras förhållandena på våra fabriker.

Vi är måna om att de uppfyller våra krav för miljö, kvalitet och arbetsvillkor för de anställda. Målet är att alla produkter ska vara ÖkoTex-standard 100. För dig som kund innebär det en garanti för produkter som tryggt kan bäras närmast huden.

Lycka till!

Marie Walleberg

Ägare och grundare av ImseVimse