♡ Ta hand om dig! ♡
Shopping Cart: 0 Produkter
Menu

Mensskydd & miljö

Gör ett miljövänligt val!

Visste du att den genomsnittliga menstruerande personen använder ca 12,000 – 16,000 engångsbindor eller tamponger under en livstid? Efter varje användning slängs dessa produkter och mycket hamnar i naturen på ett eller annat sätt. Väl i naturen tar det cirka 500-600 år för dem att brytas ner. Engångsbindor och tamponger är tillverkade av en hel del plaster och som om det inte vore nog så är de oftast förpackade var för sig, det lilla plasthöljet runt tampongen och plastfickan som omger bindan. Det känns ju väldigt onödigt. Det blir en hel del plast som används en gång och sedan slängs. Med Imses mensskydd klarar du en menslivstid på 40 år med färre än 100 bindor eller tamponger. Tänk på skillnaden mellan 16 000 och 100!


I Sverige bränner vi våra sopor, ett tillvägagångssätt som är omdiskuterat. Att elda sopor leder till utsläpp av giftiga ämnen. Men på de flesta andra platser i världen läggs soporna i deponi, vilket innebär att sopbergen som innehåller plast från bindor, trosskydd och tamponger är extremt stora och växer sig större för var dag. Men bortsett från sopmängderna belastar engångsindustrin miljön eftersom processen vid tillverkning och utsläppen från tillverkningen skadar luft, vatten och djurliv. Kan man använda en produkt mer än en gång besparar man miljön. Våra mensskydd har en garanti på 10 år, det är många engångsskydd som inte behöver tillverkas.

Hälsofördelarna är lika många som miljövinsterna!

Genom att byta till tygbindor från engångsbindor och tamponger slipper du alla plaster, parfymer och kemikalier som engångsprodukter ofta är tillverkade av. Plaster och liknande material har visat sig vara mindre bra för vår hälsa och den kemikaliecocktail som blir då flera olika material kombineras är sällan testade i kombination med varandra och kan därmed utgöra en större risk för hälsan. Många som byter från engångsmensskydd till tygbindor blir även av med klåda och svamp i underlivet då tygbindor är tillverkade i bomull, ett material som låter huden andas.

Hur börjar en med återanvändbara mensskydd? Läs mer här, lycka till! 

Lämna ett svar

Shopping Cart: 0 Produkter

Din varukorg