♡ Ta hand om dig! ♡
Shopping Cart: 0 Produkter
Menu

Månadens Imsare – Annika Sundin

Vi har så många fina och härliga kunder, vi vill gärna presentera er för varandra! Nytt för året är att vi presenterar månadens Imsare, vill du vara med? Mejla oss då till hello@imsevimse.se.

Hej, träffa Annika Sundin – mars månads Imsare!

Mitt namn är Annika Sundin, jag är kvinna, mamma, fru, vän, egen företagare och hålllbarhetsimpacter. Jag är övertygad om att vi tillsammans kommer få till den förändring som är nödvändig för att vi och kommande generationer ska ha en bra liv på planeten jorden. 

För två år sedan startade jag det hållbara inspirationskontot @medveten_i_stan. Kontot speglar hur jag ser på hållbarhet – holistiskt. Allt hör ihop. För mig handlar hållbarhet om att vara snäll. Snäll mot sig själv, mot andra och Moder jord.

För att få till den nödvändiga förflyttningen behöver följande saker komma på plats: 

  • Att vi konsumenter förändrar invanda beteenden, att vi ifrågasätter normer och kräver förändring.
  • Att företagen fattar modiga beslut och provar nya vägar – nu.
  • Att politikerna hjälper oss med systemomställnigen genom att stifta nya lagar som gör det lätt för oss alla att göra rätt.
  • Och så icke att förglömma, teknikutvecklingen som vi behöver för att få till nya lösningar. 

Men vad kan lilla jag göra då? Börja med det som är nära och som du gör ofta. Vi kan alla påverka och alla val räknas. Många tror att de måste vända upp och ned på sitt liv och det blir ett väldigt stort hinder för att börja. Vad vi vill ha är framsteg, inte perfektion. 

Vad gör just du ofta? Vi har alla olika liv och vi har alla kommit olika långt på vår resa. Här är några exempel på vad du kan se över och förändra. 

  • Använd det du redan har, återanvänd, cirkulera mera – köp second hand, byt, hyr och låna.
  • Använd plånboken som ett vapen, det kommer påverka företagen! Gynna företag som är hållbara. 
  • Byt till grön el.
  • Se över var du har dina pengar – både pension och eventuella placeringar. 
  • Köp mat du kommer äta upp, prioritera närproducerat och ekologiskt, ät mer grönt, använd näsan istället för att endast titta på datummärkningen. 
  • Sist men inte minst, vad har du i badrumsskåpet? Krämer, schampo, sminkborttagningspads, mensskydd. 

Allt räknas! Det finns hur mycket som helst du kan förändra. Men kom ihåg att det ska vara  k u l  med förändring, annars kommer vi inte göra det. No fun – No change. 

Nästa steg, när du har börjat ställa om, sprid dina, eller andras framsteg, vanor och utmaningar för att få med dig fler. Att vi ändrar våra egna vanor är grymt! När vi får med oss fler, det är då vi gör verklig skillnad.

På tal om att sprida vidare goda vanor. Jag ser en stor förändring i hur vi pratar om mens och mensskydd idag. Så var det inte för bara, säg, tio år tillbaka. Det är riktigt bra – för i och med det kan vi också dela nya goda vanor som tygbindor, menskopp och menstrosor. Eftersom jag lever som jag lär vill jag fokusera på de saker som jag gör ofta. Och just mens är ju en sådan sak. Jag vill slå hål på myten att mens skulle vara något äckligt och att det är äckligt att tvätta tygbindor. Det är inga som helst problem! Det är bara ytterligare en vana och en norm som vi ska utmana. När man börjar tänka på hur många bindor och tamponger som går åt varenda minut i hela världen är det en självklarhet att göra bytet. Vi ska fokusera på att återanvända inom så många områden som möjligt. Även inom detta såklart. Jag har aldrig ångrat mig! 

Välkommen in till @medveten_i_stan så inspirerar vi varandra!

Här hittar du Annikas favoriter!

“Startpaket med tvättbara bindor, då får du allt du behöver! Min favoritfärg är svart.”

“Hade jag haft småbarn nu hade hyrblöjan varit självklar i vår familj – genialiskt!”

“Wet bags för förvaring av bindor. Ta med dig en ny binda ut och stoppa ner den gamla i väntan på tvätt.”

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Hej, träffa Antonia Bellskog – februari månads Imsare!

”För en vars föräldrar alltid pratat om hur bra det var med tygblöjor är det konstigt att jag inte upptäckte tygbindor förrän vid närmare 30 års ålder. Inte för att jag nödvändigtvis minns hur det var att använda tygblöjor – jag var ju väldigt liten då det hände – men för att jag ofta fått höra hur lätt, ekonomiskt och bra för naturen det var att slippa engångsprodukter. 

Min mens har alltid varit oregelbunden både i cykel och flöde. Jag har därför använt alla möjliga mensskydd och det har varierat från de som absorberar supermycket till att knappt behöva använda något alls. Tygbindan blev således helt revolutionerande för mig. Istället för att alltid ha ett lager av diverse produkter hemma för att ändå inse att just den som behövdes denna omgång saknades har jag nu allt jag behöver från startpaketet. Här fanns både små trosskydd, vanliga bindor och nattbindor. De tvättas enkelt och torkar snabbt. Tygbindorna är bekväma och det bästa är att jag känner mig snällare mot både mig själv och naturen genom att använda dem.

Men vem är jag då? Jag är en odlingsälskande snart 32-åring som bor på landet med hundar, krukväxter, pallkragar, växthus, höns och make. Till vardags är jag egenföretagare och jobbar med mitt konto @antoniabellskog på Instagram där jag pysslar med både det ena och det andra. Jag älskar att kunna inspirera till en mer hållbar livsstil genom att berätta om de val jag gör i livet. Jag försöker odla mycket av min egen mat, sy egna kläder, återbruka, hitta nya lösningar på vardagliga problem och helt enkelt göra det jag kan för att både göra mig själv och planeten glad. Min förhoppning med mitt konto är inte att alla ska leva precis som jag gör utan att de själva ska hitta en balans i sitt liv som gör att de mår bra och hamnar på den plats de vill vara. Både praktiskt och rent mentalt. För mig som bor så som jag gör innebär det att jag har möjlighet att odla grödor som jag kan äta resten av året. Än är vi inte helt självförsörjande men nån gång kanske? Man gör det man kan med det man har. Det handlar inte alltid om att göra allt rätt från början utan att på sitt egna sätt skapa en hållbar vardag som fungerar i längden. Och här passar tygbindor in väldigt bra för mig.” 

Antonia kan ni följa på instagram!

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Hej från ett vintrigt Skåne!
Elenore Bendel Zahn här (inbiten ImseVimse-användare precis som ni). Jag bor på landet med mina tre barn och partner i ett ”green-ish” hus som vi byggt och flyttade in i 2018. Vårt yngsta lilla troll är nu 4 månader, hennes storebröder är 4, respektive 7 år. Sannerligen en vild tid med mycket kärlek. Just nu är jag till största del föräldraledig och arbetar annars som frilansande konsult kring hållbarhet och välmående, samt driver mitt eget varumärke Aeldr + Modern Rituals.

När mitt mellanbarn föddes så föddes också idéen kring Modern Rituals vilket grundar sig i små återhämtande Micro Moments mitt i vardagen. Som småbarnsförälder var dessa små pauser allt jag hade/har för att komma hem till mig själv och balansera mitt nervsystem. Jag gissar att ni kan relatera 🙂 Modern Rituals-systemet har sin grund i somatics, neurovetenskap och element-teori vilket, tillsammans med att det är individualiserat (genom ett Quiz), gör det otroligt effektivt för vardaglig återhämtning.

Om du som jag har en stor dos ’Highly Sensitive Person’ i dig, lätt blir överväldigad och ofta är i behov utav centrerande pauser, kan jag tipsa om att ta Modern Rituals Quizet och få Dina mest effektiva Micro Moments. 

Med rätt verktyg blir till och med att vika tygblöjor en Modern Rituals Micro Moment! På tal om det så har vi har en salig blandning utav ImseVimse här hemma. Vår favorit är nog de oslagbara pottträningsbyxorna, eller de formsydda, eller allt-i-ett-blöjorna, eller… Ja, ni förstår. Jag använder gärna tygbindor så när min cykel återvänder ser jag fram emot att prova Imses egna.

Jag hoppas att ni, precis som vi, tar dagarna som de kommer i denna ovissa tid. Jag påminner mig själv om att sänka kraven varje dag och njuter av stunder utomhus, galet pysselhäng vid matbordet, kojbyggen och mycket surdegsbakning (#sanitysaver!).

Hoppas att vi ses på Instagram!

/Elenore

Här hittar du Elenores favoritprodukter!

Formsydd frottéblöja
Allt-i-ett-blöja

Lämna ett svar

Shopping Cart: 0 Produkter

Din varukorg