♡ Ta hand om dig! ♡
Shopping Cart: 0 Produkter
Menu

FAQ HYRA TYGBLÖJOR

Vill du läsa mer om våra hyresvillkor, läs här.

Vi är så glada att nu kunna erbjuda er kunder ett nytt sätt att använda våra produkter, nämligen genom att hyra blöjor istället för att köpa dem. Det är en ny tjänst och vi har tagit fram erbjudanden som passar både heltidsanvändare och de som vill varva med engångsblöjor. Det är tillsammans med er som vi kan göra den här tjänsten ännu bättre! Så har ni frågor eller synpunkter så vill vi gärna höra dem! 

Du väljer själv hur länge du vill hyra, vi har tre alternativ att välja mellan; prova-på i 2 månader, 6 månader eller löpande.  

Väljer du prova-på-paketet är hyrestiden 2 månader och du har ingen uppsägningstid. Efter dina 2 månader kan du välja mellan att skicka tillbaka produkterna eller välja ett nytt hyrespaket, antingen 6 månader eller löpande. Inga byten ingår i prova-på-paketet. 

Väljer du 6 månader så hyr du i minst 6 månader. När bindningstiden är slut löper hyrestjänsten vidare och du har 3 månader i uppsägningstid. I denna hyrtjänst ingår 2 fria byten. Om man vill avsluta medlemskapet innan dess går det förstås alltid bra men då fortsätter man sina månadsbetalningar resten av bindningstiden (du får givetvis använda produkterna hela perioden även fast du avslutar). Se nästa fråga. 

Väljer du löpande har du din tjänst tills du väljer att avsluta den. I denna tjänst har du 3 månaders uppsägningstid och 2 fria byten. Men efter uppsägning har du ingen rätt att genomföra byten. 

Läs mer om våra hyresvillkor här.

Om du önskar avsluta ditt hyrpaket kan du göra det på ”Mina sidor” eller ringa in till kundtjänst. Om du vill avsluta hyrperioden i förtid, d.v.s. innan bindningstiden har gått ut, har du två val:

1) fortsätta betala kostnaden för bindningstiden varje månad tills den gått ut eller
2) betala hela summan för bindningtiden och avsluta på en gång. 
 

Det går inte att byta till ett mindre paket, däremot har du möjlighet att uppgradera din hyrtjänst till ett större paket. Då avslutas din nuvarande hyresperiod och en ny hyresperiod börjar, med ny månadskostnad. 

Det går även bra att byta från ett tillsvidareabonnemang till ett 6-månaders abonnemang. 

Vi vet hur livet är med småbarn och räknar med slitage! Om något går sönder ersätter vi produkten och om blöjorna inte klarar våra hårda kvalitetstest tar vi vara på materialet så att det kan få bli till en annan funktionell produkt.  

Ni ansvarar för att produkterna inte tappas bort eller förstörs mer än normalt slitage. Skulle det ske tillkommer en liten avgift för reparation eller inköp av ett ersättningsplagg.  

1 – Logga in på Mina sidor, klicka på Byt produkter och fyll i bytesformuläret.

2 – Vi skickar nästa storlek till dig. Håll utkik i telefonen för aviseringen 

3 – Med i utskicket får du en returlapp, packa i samma kartong som de nya produkterna kom i  och skickar tillbaka de urvuxna blöjorna. 

4 – Klart! 

Din beställning behandlas inom 1–4 dagar. Normal leveranstid inom Sverige är mellan 2–4 arbetsdagar. När varan har lämnat vårt lager övergår ansvaret för leveranstider till fraktbolagen. Vi reserverar oss för eventuella förseningar beroende på yttre faktorer utanför ImseVimses kontroll. 

Beställda varor skickas med PostNord som 1: a klassbrev och vid större försändelser skickas paketet med DHL till närmsta utlämningsställe. Observera att du måste ange samma namn som står på legitimationen, annars kan du få problem att hämta ut ditt paket. PostNord levererar normalt inom 1–2 arbetsdagar, för vissa orter som till exempelvis Gotland och Norrland bör man räkna med 1–2 dagar extra. 

Månadskostnaden baseras på vilken storlek på paketet du väljer samt vilken bindningstid du väljer, prova-på, 6 månader eller tillsvidare. 

Det kan vara både och. Men alla produkter som ni får hem kommer vara noga kontrollerade av oss på Vimse. Mellan varje användning kontrolleras produkterna noggrant, tvättas miljövänligt och testas så att funktionen är topp. De produkter som inte passerar våra kontroller får istället ett nytt liv som en annan funktionell produkt. 

Vi vill förlänga livslängden för våra produkter. Vi tror på våra produkters kvalitet och funktion! Vi har redan idag en garantimärkning på samtliga av våra produkter på minst 2 år upp till 10 år beroende på vilken produkt du har köpt.  

Vi vet att våra produkter kan användas länge och av fler än ett barn. 

Att fler barn kan använda en blöja bidrar till att minska behovet av nyproduktion, men minskar även de växande volymerna av textilavfall som genereras varje år. 

Vi kan inte säga en exakt siffra på hur många som har använt varje blöja. Ibland kan det vara helt nya blöjor som skickas ut. Men vad vi kan garantera är att blöjan är noga kontrollerad och tvättad av Vimse. Funktionen kommer att vara som en ny blöja. 

Vi har gjort en tydlig tvättinstruktion som du kan hitta här 

Vi rekommenderar ett miljömärkt tvättmedel och utan Zeoliter som är små aluminiumpartiklar som kan förstöra materialet i blöjbyxorna och som sliter onödigt hårt på alla textilprodukter. 

Använd inte sköljmedel eftersom det lägger sig som en hinna utanpå tyget och absoptionsförmågan blir betydligt sämre. 

Använd inte blekmedel till blöjbyxorna. Det går bra att använda blekmedel på tygblöjorna ibland om det behövs till envisa fläckar. 

Ni får först fundera på hur er situation ser ut, olika familjer har olika behov. Har ni tänkt att använda bara tygblöjor och har sporadisk tillgång till tvättstuga, ja då kanske det stora paketet är för er. Då klarar ni er cirka 3 dagar mellan tvättarna. Sen kan det vara olika hur ofta man behöver tvätta, men vi har gjort en generell beräkning.  

Tänker ni varva engångsblöjor med tygblöjor, eller har tvättmaskin i hemmet? Ja, då kanske lilla paketet är lagom för er.  

Vet ni om att ni vill köra på tygblöjor då är 6 månaders bindningstid ett bättre alternativ och billigare. Men om ni vill ha möjligheten att bara testa under en kortare period är kanske prova-på eller tillsvidare bättre för er. 

Det finns många fördelar med att hyra tygblöjor

  • Du kan prova dig fram och byta modeller enkelt, 2 fria byten ingår när du har 6 månaders bindningstid eller tills vidare.
  • Ingen stor utgift på en och samma gång
  • Bra för miljön
  • Alltid rätt storlek och tillräckligt många blöjor
  • Lätt att komma igång

Ni får dessutom hjälp och rådgivning kring tygblöjor av oss på ImseVimse. 

När du känner att blöjan inte sitter bra längre och ni upplever kanske läckage. Välj blöjbyxa efter vikten på ditt barn.  

Använd samma tvättrutin som vi har angivit i tvättråden ovan. Se länk.

Blöjorna kan få fläckar efter användning. Men tvättar man i 60 grader så är de rena även om fläckarna är kvar. Vi har tvättat och kontrollerat alla blöjor innan de skickas ut på nytt, även om någon enstaka fläck kan förekomma så är de rena att användas. 

Vi vill inte att ni själva lagar produkten, kontakta istället kundservice för rådgiving

Ni ansvarar för att produkterna inte tappas bort eller förstörs mer än normalt slitage. Skulle det ske tillkommer en liten avgift för reparation eller inköp av en ersättningsprodukt. 

Blöjorna kan få fläckar efter användning. Men tvättar man i 60 grader så är de rena även om fläckarna är kvar. Om du har fått fläckar i tygblöjorna är solning ett utmärkt sätt att bleka dem på! Citron- oliv- eller galltvål kan vara värt prova om fläckarna inte går bort. Undvik att använda andra fläckborttagnings- eller blekmedel. De flesta fläckar blir blekare och försvinner efter ett antal tvättar. 

Krämer oavsett märke kan täppa till blöjorna och minska absorptionsförmågan. Om ni använder krämer så låt den helst helt gå in helt i huden innan du sätter på blöjan. Ett annat knep är att använda ett engångsinlägg mellan bebisens hud och blöjan för att undvika att krämen hamnar i materialet. 

Om du har fått en defekt vara så kontaktar du oss på kundtjänst så hjälper vi dig att göra en reklamation. 

Om du önskar returnera ditt hyrpaket går du in på ”Mina sidor” för att avsluta ditt hyrpaket eller så kan du ringa in till kundtjänst.  

I de fria bytena ingår storleksbyte eller byte av modell. Vi byter inte färg eller mönster.  

Vill man göra fler byten än de 2 fria som ingår när man hyr tillsvidare eller har 6 månaders bindningstid så utgår en kostnad på 299 kr. Detta för att täcka kostnader för frakt, administration och hantering.

Nej, i dagsläget har vi endast uthyrning i Sverige.  

Nej, i dagsläget erbjuder vi inte möjlighet att välja färg eller mönster. 

Du som hyrtagare har en skyldighet att ta hand om produktern på ett ansvartsfullt sätt samt följa våra rekommenderade tvättanvisningar. 

Vi förstår att skador kan hända och slitage kommer såklart att uppstå. 

Det är inte vi som bestämmer det, det är betallösningen som avgör det. Läs mer på Stripes webbsida

Första betalningen debiteras på ditt registrerade kort vid köpet. Där efter debiteras ditt registrerade kort varje månad vid samma datum som abonnemanget startades. 

Shopping Cart: 0 Produkter

Din varukorg