♡ Ta hand om dig! ♡
Shopping Cart: 0 Produkter
Menu

FAQ BADBLÖJA

ALLMÄNNA FRÅGOR

Badblöjor är en blöja eller badbyxa speciellt framtagen till att bäras i vattnet och har som främsta funktion att se till att inget bajs kommer ut i badvattnet. En badblöja sväller inte upp i vattnet, vilket en vanlig blöja gör om den hamnar I vattnet. En badblöja kommer inte bli tung och otymplig och tynga ner barnet I vattnet.
En badblöja används av barn som ännu inte är helt pottränade, dvs de barn som fortfarande bajsar I blöjan. Det finns både flergångs- och engångsalternativ på marknaden. Hos oss hittar du flergångsbyxor.

En badblöja håller kvar bajset i byxan och hindrar det från att läcka ut och hamna I vattnet. Låt inte barnet vara kvar i vattnet med bajs i blöjan. Bajset kommer då att börja luckras upp och till slut läcka ut I vattnet. Så fort barnet har bajsat, avlägsna barnet från vattnet och byt blöja.

Trä på badblöjbyxan precis som en vanlig badbyxa. Se till att resåren kring lår, ljumske och midja sitter på bra. Är det glapp så är byxan för stor och kommer inte fylla sin funktion.

Genom att välja en produkt som kan användas om och om igen istället för att slängas efter varje användning så sparar du både pengar och på miljön.

STORLEK

Våra simbadblöjor är storleksmärkta efter vikt. Vi rekommenderar dock att man mäter barnet och jämför med storlekstabellen för att hitta rätt storlek. Barn är byggda väldigt olika och två barn med samma vikt kan se helt olika ut kroppsligt, därför är inte viktangivelserna helt tillförlitliga.

De två viktigaste måtten är runt lår och midja och att resåren sitter tight.

Midjan:
Mät runt midjan där byxan sitter, jämför med måttabellen.

Låren: 
Det här måttet tas högst upp runt låret vid ljumsken på barnet.

Innermått:
Innermåttet tas genom att mäta från mitten av midjeresåren på framsidan, ner under och mellan benen på barnet och upp till mitten midjeresåren vid ryggen.

Ibland händer det att måtten ligger inom spannet för två olika storlekar. Det viktigaste är att midjemått och lårmått passar så låt de två måtten vara den avgörande faktorn. Det är viktigt att byxan sitter bra runt benen för att undvika att bajs hamnar utanför och I vattnet.

ANVÄNDNING

En badblöjas funktion är att hålla kvar bajset i byxan. Ingen badblöja kommer hålla tätt för kiss. Det kanske låter lite äckligt, men är inget problem då urin är sterilt när det lämnar kroppen samt att klorinet i poolen hjälper till att rena vattnet. Även en engångsbadblöja kommer läcka kiss.

Den kommer inte att hålla tätt för kiss. I en tvättbar blöjbadbyxa finns det inget absorberande material och även om det fanns det så skulle detta material suga upp inte bara kiss, utan även vatten. När blöjan sedan blir mättad så kommer kisset blandas med vattnet I bassängen i alla fall.
Att ha ett absorberande material I blöjan skulle även göra blöjan tung och otymplig och hämma barnets rörelsefrihet och flytförmåga. Urin i vatten är inga problem då urin faktiskt är sterilt. Kloret i bassängen hjälper även till att rena vattnet.

Löst bajs kommer lösas upp I vattnet mycket snabbare än vad fast avföring gör. Så nej, badblöjan kommer inte hålla tätt för lösbajs. Vet du med dig att ditt barn är lös i magen kan det med andra ord vara en smart idé att avstå från bad för allas hälsa och trevnad.

Badblöjan ska bytas så fort det kommit bajs I den. Om bajset får vara kvar I blöjan I vattnet så kommer det till slut lösas upp av vattnet och sippra ut i badvattnet. Så svaret är, inte länge alls.Avlägsna barnet från vattnet så fort som möjligt.

Ta upp barnet ur vattnet så fort hen har bajsat i blöjan. Byt blöjan till en ren. Spola ner bajset I toaletten och skölj av blöjbadbyxan. Lägg den I en wet bag tills dess att ni kommer hem. Tvätta den I maskinen tillsammans med övrig tvätt. Vi rekommenderar att man har två badblöjor för att kunna byta till en ren när olyckan varit framme.

En badblöja av något slag är absolut nödvändigt till dess att barnet har lärt sig att inte bajsa i blöjan.

När barnet har slutat bajsa i blöjan och kan säga till att det är dags att gå på toaletten.

Det kan vara bra att kolla blöjan 1-2 gånger i timmen. Var även observant på bebisens signaler. Lite äldre barn kan med fördel tas med till badrummet 1-2 gånger i timmen för att se om det behöver uträtta sina behov.

Den behöver bara bytas när det kommit bajs i den.

TVÄTT & SKÖTSEL

Skölj ur badblöjan för att få bort klorinrester, saltvatten eller urin. Tvätta i maskin tillsammans med din vanliga tvätt.

Vi rekommenderar inte att man torktumlar badblöjan då detta kan försämra materialet.

Vi rekommenderar inte blekmedel då färgerna kommer påverkas. Materialet kan även försämras.

MATERIAL & KONSTRUKTION

En badblöjbyxa är designad till att hålla bajset kvar inne I byxan så att det inte kommer ut I vattnet. En badblöjbyxa har inget absorberande material då det även skulle absorbera badvattnet och göra badblöjan tung och otymplig och tynga ner barnet I vattnet. Ett absorberande lager skulle heller ej hålla kisset eftersom det skulle blandas upp med det vanliga vattnet.

Våra badbyxor är tillverkade av återvunnen polyester/polyamid och PUL. Det inre lagret hjälper till att hålla kvar bajset utan att läcka igenom. Kisset kommer passera ut genom bentätning men inte bajset. Våra badblöjor är Oeko-tex certifierade.

En vanlig blöja kommer svälla upp om den hamnar I vattnet och bli tung och obekväm för barnet. Den extra tyngden påverkar även barnets tyngdpunkt och flytförmåga vilket I sin tur kan bli en fara i vattnet. Vanliga blöjor är inte anpassade för vattenlek och är heller ej tillåtna I allmänna pooler.

Våra badblöjbyxor är godkända av Svenska Babysim förbundet, men varje enskild simhall har egna regler. Kolla för säkerhets skull med simhallen innan för att undvika missförstånd.

Det behövs inget under badblöjan.

Eftersom det inte finns något absorberande material I badblöjbyxan så kan den inte användas som vanlig blöja.Resåren runt ben eller midja fungerar även dåligt som läckagebarriär.

Shopping Cart: 0 Produkter

Din varukorg