Inlägget gjort

Uppsugningsförmågan i våra olika bindor

Vi får många frågor kring uppsugningsförmågan i våra olika bindor. Förutom den uppenbara skillnaden i storlek så skiljer sig även konstruktionen åt något i alla våra bindor. Gemensamt för alla är att de har olika antal lager av absorberande ekologisk bomullsflanell och ett lager vattentätt PUL.

Vår stringbinda/trosskydd är vår tunnaste binda.
Den är uppbyggd av två lager uppsugande flanell och ett lager PUL. Liten, nätt och smidig. Passar vid flytningar och som ett extra skydd vid tex menskopp eller tampong.

 

Trosskyddet består av fyra lager absorberande flanell och ett lager vattentätt PUL. Passar vid litet mensflöde, som tex under mensens sista dagar, till flytningar, lättare urinläckage och som komplement till menskopp.


Tygbindan i storlek regular
består av 5 lager absorberande flanell och ett lager PUL. Perfekt dagbinda under mensen. Funkar även fint som nattbinda under mensens sista dagar då flödet ofta är något mindre.

Nattbindan har hela 6 lager absorberande flanell och ett lager PUL och är den tygbindan som klarar mest. Perfekt natt binda och under de dagar då en blöder som allra mest. Storleken och absorptionsförmågan gör detta även till en grym binda att använda efter förlossningen.

Inlägget gjort

Hälsa på i vår fabrik!

För ett par månader sedan åkte chefen Therese och Liselotte från ImseVimses produktionsteam över havet till Riga för att hälsa på i den fabrik där många av våra produkter tillverkas, Astrone Sewing Company .
Det bjöds på många traditionella bakverk, spanandes in en och annan rosa symaskin och nya kontakter knöts. Det är viktigt för oss att vara närvarande i hela produktionsstegen och ha vetskapen om att våra produkter tillverkas under schyssta villkor.

Här står Liselotte från produktionsteamet och glittrar tillsammans med några av de anställda på fabriken.
Full produktion!
Klisterlappar med miljömärkningar.
Bakverk eller varmkorv?
Tycke uppstod mellan den rosa maskinen och Liselotte. Ja eller iallafall från Liselottes sida.
Vackra solnedgångar finns det även i Riga.

              

Inlägget gjort

Fika i solen!

Tygservetter från ImseVimse

Tro det eller ej, men nu är vi plötsligt mitt i sommaren! Igen! Tiden går snabbt och hux flux så är sommaren här. Varje år.
I år ska jag verkligen passa på att njuta av sommaren. Ta mig tid att umgås med vänner, leka med barnen, bada och kanske till och med hinna med att ha lite långtråkigt emellanåt.
På tal om att umgås med vänner så var det exakt det jag gjorde häromdagen. En vän bjöd på go’fika, 22 graders värme och strålande sol. Tre goda ting! Och bordet dukade vi självklart med ImseVimses tygservetter. Somrigt och fint. Och biskvierna från Berså var ljuvliga! Har ni vägarna förbi Gotland i sommar så bör ni absolut stanna till där.

Här hittar ni tygservetterna!

Tygservetter från ImseVimse

Tygservetter från ImseVimse

Tygservetter från ImseVimseTygservetter från ImseVimse Tygservetter från ImseVimse Tygservetter från ImseVimse

Inlägget gjort

Sy tygbindor på syslöjden

För ett par månader sedan kontaktade en syslöjdslärare oss på ImseVimse. En av hennes klasser som efter att ha jobbat med miljö och hållbarhet bestämt att de vill sy tygbindor på slöjden. Vi delade gladeligen med oss av både tips, idéer och material. Jättekul och otroligt imponerande av dessa barn och deras initiativ!

Här är några bilder från tillverkningen av tygbindor av femteklassare i Norrbackaskolan i Visby.
Det finns gott hopp om framtiden med dessa underbara ungar!

sy tygbindor på syslöjden sy tygbindor på syslöjden sy tygbindor på syslöjden sy tygbindor på syslöjden sy tygbindor på syslöjden sy tygbindor på syslöjden sy tygbindor på syslöjden sy tygbindor på syslöjden sy tygbindor på syslöjden

Inlägget gjort

Vilken storlek på tygbinda ska jag välja?

välja rätt storlek på tygbinda

När man väljer storlek på sin tygbinda finns det olika aspekter att tänka på. Vilken absorption är du ute efter och vilket skydd? Flera faktorer spelar in här som tex mensflödet, om du har rikliga blödningar eller om du är i början, mitten eller slutet av din menstruation.

Våra trosskydd som är vår minsta storleken har lägst absorptionsförmåga och vår nattbinda har störst uppsugningsförmåga. Nattbindan är att föredra vid tex rikliga menstruationer där du är i behov av extra skydd och då bindan är längre än vår dagbinda och trosskydd och ger därmed ett extra skydd.  Den extra längden på bindan är även bra om du brukar läcka framåt eller bakåt vid mens.

Här är en liten guide till att välja rätt storlek på dina tygbindor!

 

VÄLJ TYGBINDA TROSSKYDD…
… när du vill ha ett extra skydd till din menskopp eller tampong.
… när din menstruation inte är så riklig, som tex i slutet av cykeln.
… om du vill ha ett dagligt trosskydd till flytningar.
… om du ibland inte kan hålla tätt när du till exempel nyser eller skrattar.

 

VÄLJ TYGBINDA NORMAL…
… om du vanligtvis använder storlek normal på engångsbindor.
…om du har normalt mensflöde.
… om du ibland inte kan hålla tätt när du till exempel nyser eller skrattar.

 


VÄLJ TYGBINDA NATT…

… om din mens är riklig
… under natten som nattbinda
… under mensens rikligaste dagar
… efter förlossning till avslaget och efterblödningarna.
… om du brukar läcka framåt eller bakåt vid mens.

Här hittar du våra tygbindor!