Inlägget gjort

6 anledningar att älska vår badblöja!

Bästa badblöjan från ImseVimse

En badbyxa som är en badblöja som är en badbyxa…

Vår badbyxa är inte bara en badbyxa. Den fyller även en funktion som badblöja. Perfekt till babysimmet, familjebadet på helgen eller på solsemestern. Snygg, smidig och snabbtorkande är det en klar favorit bland många och vi förstår definitivt varför. Här är 6 goda anledningar till att ImseVimses badbyxa är bland de bästa du kan hitta på marknaden! Åh, och glömde jag skriv att den är godkänd att användas till babysim av själva babysimförbundet?  Den enda nackdelen med vår badbyxa skulle väl vara att den kommer i så många fina mönster och färger att det blir rätt jobbigt att välja bara en. Men vem har sagt att man inte kan ha fler badbyxor?

6 anledningar till att du ska välja ImseVimses badblöja!

Grym passform!
Med en fantastisk passform kan barnet leka fritt utan obehag eller skav.

Tryckknappar!
Smidiga tryckknappar i sidan gör det enkelt och smidigt att ta av badbyxan. Extra behändigt när det kommit bajs i badblöja.

Mjuk & lagom tight!
Resåren runt benen är sådär lagom tight för att förhindra att bajs kommer ut i badvattnet, men ändå mjuk och skön och lämnar inga märken på huden eller stoppar blodtillförseln.

Snabbtorkande lättviktare!
Den här badblöjan är en riktig lättviktare. Ett extra plus är att den torkar väldigt fort.

Tät!
Med dubbla lager så är själva tyget i badbyxan läckagefritt.

Den är snygg!
Och kanske det viktigaste av allt; det finns flera grymma färger och mönster att välja mellan.       Det ena snyggare än det andra! Problemet är bara; hur ska man kunna välja?

ImseVimses badbyxa är godkänd att använda som badbyxa av svenska babysimförbundet.
Badbyxorna hittar du här! >>

Inlägget gjort

Tvättrutin för tygblöjor

Skapa en smidig och enkel tvättrutin som passar just er och er familj bäst. Tygblöjor kommer alltid att generera merjobb, det går inte att komma ifrån, men när ni väl hittat “er” rutin så kommer det gå som en dans! Och fördelarna överväger ju som de säger nackdelarna!

Spola bajset
Om bebisen har bajsat i blöjan så skakar man enkelt enkelt av bajset ner i toaletten. Använder ni våra engångsinlägg så är det lätt att lyfta ur inlägget med bajset i ur blöjan och skaka av i toaletten eller helt enkelt slänga hela engångsinlägget med innehåll i soporna. Inlägget får absolut inte spolas ner i toaletten då det kan orsaka stopp i toan eller ställa till med problem på reningsverken.
Det går även bra att tvätta engångsinläggen ett par gånger tillsammans med övrig tvätt. De brukar hålla ett par tvättar.
Tvätta tygblöjor skaka av bajs

Skölj & krama
Skölj sedan ur blöjorna och krama dem torra. Många köper en duschslang och fäster på toaletten och spolar av blöjan direkt i toan. Andra sköter ur blöjan i dusch, badkar eller handfat. Krama ur blöjan ordentligt. Häng sedan upp blöjorna att torka i väntan på tvätt. Anledningen till att vi rekommenderar att man sköljer ur blöjorna innan tvätt är att kiss innehåller ammoniak som i sin tur är frätande och förstör blöjorna om det får vara kvar i blöjan i väntan på tvätt. När blöjan är torr går det utmärkt att förvara dem i en Wet Bag tills det är dags för tvätt. Det går även bra att efter en snabb avsköljning lägga blöjan i en torr hink eller i en wet bag. Blöjbyxorna går ofta bra att bara skölja av, torka och använda igen Under några byten. Sedan tvättas de tillsammans med övrig blöjtvätt. Tvätta helst blöjorna inom 2-3 dagar.
Skölj av tygblöjan innan tvätt

Tvättdags
Lägg in alla blöjor, inlägg och skal i tvättmaskinen. Det går alldeles utmärkt att tvätta tygblöjor tillsammans med övrig tvätt. Använd lämpligt tvättmedel och se till att inte överdosera då det kan störa uppsugningsförmågan. Mer tvättmedel ger inte en renare tvätt. Tvätta enligt anvisningar. Använd inget sköljmedel. Det täpper till och förstör absorptionsförmågan i blöjorna. Kör gärna blöjorna i ett sköljprogram utan tvättmedel innan själva huvudtvätten. Många använder lite ättika i sköljfacket som en miljövänlig mjukgörare. Undvik att använda ättika allt för ofta till blöjbyxorna och all-in-oneblöjan då PULen kan försämras och förstöras av ättikan.

Torka
Låt blöjorna lufttorka. Häng gärna upp dem utomhus då solen hjälper till att bleka eventuella fläckar och missfärgningar. Är det vinter så låt gärna inläggen ligga ute i frosten då det hjälper till att desinficera och fräscha upp blöjorna. Det går även bra att torktumla blöjor och inlägg då och då. Undvik torktumling av blöjbyxorna och all-in-one blöjan för att inte förstöra PULen.

Klart!

Inlägget gjort

Spring inte vid kanten!

“Spring inte vid bassängen!”
Hur många gånger fick man inte höra det som barn när man var och badade i badhuset? Och hur många gånger glömde man bort att man inte fick springa vid bassängen? Så typiskt vuxna att hitta på såna tråkiga regler. Vad kan hända egentligen? Ja nu när vi själva är vuxna så ser vi förhoppningsvis lite annorlunda på det och vet vad som faktiskt skulle kunna hända om man skulle råka halka vid poolen. Olyckor sker när man minst anar det och barn gör inte alltid som man säger.
Med ImseVimses badskor får barnen ett bättre grepp tack vare den halkfria sulan och risken för halka minskar drastiskt. Det går alldeles utmärkt att bada med skorna då de är gjorda av neopren, samma material som våtdräkter tillverkas av. De väger knappt någonting och sitter bekvämt och bra på foten. Fyra glada färger att välja mellan och upp till storlek 27.
Men kom ihåg att även om barnen har halkskor på fötterna så ska man ändå inte springa vid
bassängen!

.
Sula med struktur som ger ett bra grepp vid poolkanten. De skyddar
även små fötter mot stenar och vassa föremål på stranden.


Badskorna är tillverkade av neopren vilket gör dem lätta och
följsamma att bära och det går bra att bada med dem.

Badskorna köper du här >>

Inlägget gjort

Att sätta på en tygblöja i tre enkla steg!

så här sätter du på en tygblöja

1. välj en valfri blöjbyxa
2. lägg i valfritt inlägg (+ eventuellt engångsinlägg om så önskas)
3. Sätt på blöjan på bebisen

KLART! Det behöver inte vara svårare än så!

Och skulle du tycka att dessa tre steg är ett steg för mycket så rekommenderar vi Allt-i-ett blöjan. Där gäller följande:

1. ta fram allt-i-ett blöjan
2. Sätt på blöjan på bebisen

HÄR KÖPER DU DET DU BEHÖVER!

Formsydda frottéblöjor
Vikblöjor
Fasta inlägg till One Size (men går även bra att använda i våra andra blöjbyxor)

Blöjbyxor
Blöjbyxor One Size

Engångsinlägg

Inlägget gjort

Kom igång med tygblöjor med vår smarta startbox!

tygblöja från imsevimse

Kom igång med tygblöjor smidigt och lätt med vår prisvärda startbox! Boxen innehåller en ungefärlig dagsranson av tygblöjor. Ett smart sätt att komma igång med tygblöjor samtidigt som du sparar pengar.

One-Size blöjan är en smart designad tygblöja som växer med ditt barn och passar under hela blöjperioden. Mjuka kardborreband och enkla tryckknappar justerar storleken så att den passar bebisar mellan 4-16 kg. Blöjan består av en vattentät ytterbyxa och två inlägg i bambu och bomull. För bebisar under ca 8 kg räcker det ofta med endast det lilla inlägget.

Boxen innehåller:
2 st One-Size blöjbyxor
8 st par inlägg

Startpaket tygblöjor från Imse Vimse

HÄR KÖPER DU STARTBOXEN >>