Publicerad Lämna en kommentar

Återvunnen polyester i UV-kläder

 

Visste du att våra solskyddskläder är tillverkade av återvunnen polyester/polyamid vilket därmed gör dem till ett mer miljösmart alternativ än UV-kläder som inte är tillverkade av återvunnet material?

 

 

KLÄDER FRÅN GAMLA PET-FLASKOR
Polyester/Polyamid är ett syntetmaterial som används bland annat i olika funktionsplagg som tex just UV-kläder. Polyester/polyamid är framställt från icke förnybara resurser som olja vilket medför stora koldioxidutsläpp och utsläpp av tungmetaller i samband med utvinningen. Inte jättebra för miljön med andra ord. Men genom att istället välja produkter tillverkade av återvunnen polyester/polyamid gör du ett bättre miljöval än vid traditionell polyester/polyamid. Vid framställningen av återvunnen polyester/polyamid så går det åt ca 70% mindre koldioxid än vid nytillverkning. Återvunnen polyester/polyamid framställs vanligen av gamla PET-flaskor och även utslitna polyesterkläder. På så vis återvänds den råolja som en gång redan tagits från naturen, istället för att utvinna än mer olja.

vita fabrics återvunnen polyester IMseVimse

vita fabrics återvunnen polyester IMseVimse

vita fabrics återvunnen polyester IMseVimse

 

 

 

 

 

 

 

VITA FABRIC
Våra UV-kläder är tillverkade av Econyl®;  VITA-material , från italienska tillverkaren Carvico. VITA-tyget är framställt av återvunnen polyester/polyamid och har många goda egenskaper som lämpar sig väl för bad- och solskyddskläder. Det är tex mycket klorresistent, klarar av att komma i kontakt med solkrämer och oljor utan att bli förstört samt har ett UV-skydd på 50+. Det är ett extra tunt och slitstarkt tyg som är mjukt och skönt att bära och torkar snabbt.

Handla UV-kläder här >>
Imse Vimse uv-kläder av återvunnen polyester

Lämna ett svar