Publicerad Lämna en kommentar

Badblöja till babysim – hur funkar det?

välja badblöja till babysimme

Visste du att vår badblöja är godkänd av Svenska babysimförbundet att användas till babysim i pooler? 
En högkvalitativ badbyxa som hjälper till att hålla tätt om olyckan skulle vara framme. Här hjälper vi dig välja rätt storlek och förklarar lite vad en badblöja har för syfte samt vad du kan förvänta dig av den.


 

Välj rätt storlek
Genom att välja rätt storlek så vet du också att badbyxan sitter korrekt och uppfyller sin funktion. Är byxan för stor och resåren inte sluter tätt kring benen så kommer byxan att läcka om olyckan är framme. Är badbyxan för liten så snörper den åt för hårt runt barnets ben vilket inte är så bekvämt för den lilla.
Vi har angett en ungefärlig viktangivelse som måttstock på våra storlekar. Ändå kan det vara så att även om barnets vikt stämmer överens med en storlek så kanske inte storleken är rätt ändå. Kanske är barnet lite rundare och behöver en större storlek pga att byxan blir för tajt runt benen eller tvärtom, barnet är långt och smalt och resåren sitter för löst. För att vara extra säker rekommenderar vi att man mäter runt barnets lår och midja och jämför med storlekstabellen nedan för att hitta rätt storlek.

Storlekstabell ImseVimses badblöja
badblöja badbyxa till babysim

Funktion
En badblöjas funktion och syfte är att förhindra att bajs kommer ut i badvattnet. Den tätslutande resåren och goda passformen och det generösa utrymmet i bakdelen på byxan förhindrar läckage. Viktigt att notera är dock att vatten kommer komma in i badblöjan och blandas upp med bajset som sedan kommer läcka ut om inte badbyxan byts. Det är alltså viktigt att ta upp barnet ur bassängen och byta och inte låta barnet fortsätta bada med bajs i badbyxan.
Det som blöjan däremot inte håller tätt för är kiss. Badblöjan har inget absorberande lager som suger upp kisset då det inte skulle fungera i vattnet då även badvattnet skulle absorberas. När blöjan sedan är mättad så kommer den läcka. Så badblöjans främsta funktion är med andra ord att förhindra att bajs kommer ut i poolvattnet.


Godkänd badblöja till babysimBadblöjan träs på barnet som en vanlig badbyxa. Ingen annan blöja eller byxa behövs eller ska användas under själva badblöjan. Byxan har knappar i sidan för att underlätta byxbyte på barnet.

Godkänd till babysim
Vår badbyxa är godkänd som badblöja av Svenska Babysimförbundet.

Ulrika Faerch, f d ordförande i ‘Svenska Babysimförbundet’ och ägare av ‘Swimmix’, säger så här:
”Vi på Swimmix tycker att ImseVimses badbyxor är fantastiska och uppfyller våra krav på en riktigt bra badbyxa för babysim. Att ImseVimse dessutom värnar om vår miljö gör det valet än mer självklart, vi arbetar ju med vår framtid – våra barn.”

Lämna ett svar