Inlägget gjort

Vilken sida ska sitta uppåt på tygbindorna och trosskydden?

imsevimse tygbindor svarta

Upp-å-ner
En vanlig fråga vi får är just vilken sida på trosskydden och tygbindorna som ska ligga nedåt mot trosan och vilken som ska vara uppåt mot huden. På de mönstrade bindorna är det lätt att se då den ena sidan är mönstrad och den andra enfärgad. Den enfärgade sidan ska ligga nedåt mot trosan och den mönstrade uppåt närmast huden.  När det kommer till de enfärgade trosskydden och tygbindorna så ser man det lätt på sömmarna i tygbindan. Den sida där sömmen syns (se bild) ska ligga uppåt och den sida som är slät ska alltså ligga neråt.

imsevimse tygbinda

Varför är det så viktigt då?
Anledningen till att det spelar roll vilken sida som är upp och ner är pga hur bindan är uppbyggd med lager. I nattbindan till exempel, som består av 6 lager bomull och ett lager PUL så är de fem översta lagerna till för att absorbera blodet och PULen till för att förhindra att bindan läcker igenom. Lägger man bindan upp och ner i trosan så kommer PULen istället stoppa blodet från de fem absorberande lagren och blodet har ingenstans att ta vägen. Här kan du läsa mer om de olika lagren och asborptionsförmågan i våra mensskydd >>

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *