Publicerad Lämna en kommentar

Uppsugningsförmågan i våra olika bindor

Vi får många frågor kring uppsugningsförmågan i våra olika bindor. Förutom den uppenbara skillnaden i storlek så skiljer sig även konstruktionen åt något i alla våra bindor. Gemensamt för alla är att de har olika antal lager av absorberande ekologisk bomullsflanell och ett lager vattentätt PUL.

Vår stringbinda/trosskydd är vår tunnaste binda.
Den är uppbyggd av två lager uppsugande flanell och ett lager PUL. Liten, nätt och smidig. Passar vid flytningar och som ett extra skydd vid tex menskopp eller tampong.

 

Trosskyddet består av fyra lager absorberande flanell och ett lager vattentätt PUL. Passar vid litet mensflöde, som tex under mensens sista dagar, till flytningar, lättare urinläckage och som komplement till menskopp.


Tygbindan i storlek regular
består av 5 lager absorberande flanell och ett lager PUL. Perfekt dagbinda under mensen. Funkar även fint som nattbinda under mensens sista dagar då flödet ofta är något mindre.

Nattbindan har hela 6 lager absorberande flanell och ett lager PUL och är den tygbindan som klarar mest. Perfekt natt binda och under de dagar då en blöder som allra mest. Storleken och absorptionsförmågan gör detta även till en grym binda att använda efter förlossningen.

Lämna ett svar